Aandacht voor mediation en MfN-registermediators in brief minister Dekker

Als vertegenwoordiger van mediation in Nederland participeert de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) in de formele gremia die gaan over de stelselvernieuwing. De MfN staat met het MfN-register al sinds 1995 voor inbedding van mediation in Nederland en voor de kwaliteit van de beroepsgroep mediators.

We zijn trots dat minister Dekker onze MfN-registermediators, die de minder draagkrachtigen in de samenleving bijstaan, in zijn brief een structurele plek geeft en zich inzet voor hun vergoeding. Daarnaast komt de-escaleren en de duurzame oplossing (ook door de overheid) terug in zijn brief.

Kortom, mediation heeft de aandacht bij het ministerie en onze ketenpartners.We gaan door en we blijven samenwerken!

De brief van de minister vindt u de website van de Rijksoverheid.