Top menu

Internationaal

Europa

Europese Richtlijn Mediation

Op 21 mei 2008 is de Richtlijn over bepaalde aspecten van bemiddeling in burgerlijke zaken en handelszaken door het Europees Parlement en de Raad aanvaard. De richtlijn mediation is van toepassing op grensoverschrijdende burgerlijke en handelszaken.

Download Europese Richtlijn Mediation

European Code of Conduct for Mediators

In juli 2004 is de European Code of Conduct for Mediators onder supervisie van de Europese Commissie tot stand gekomen. De code bestaat uit een aantal ‘gedragsregels’ waaraan individuele mediators zich vrijwillig kunnen onderwerpen.

Download European Code of Conduct for Mediation

Groenboek

In 2002 is het Groenboek over alternatieve wijzen van geschillenbeslechting op het gebied van het burgerlijk recht en het handelsrecht verschenen.

Download het Groenboek

 

België

Bemiddelingswet Belgie

Op 20 september 2005 is in België de ‘wet van 21 februari 2005 tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek in verband met de bemiddeling’ in werking getreden.

Ga voor meer informatie naar www.juridat.be.

 

Internationaal Overkoepelend

International Mediation Institute (IMI)

Het IMI is opgericht door het Netherlands Mediation Institute (NMI), Singapore Mediation Centre/Singapore International Arbitration Centre (SMC/SIAC) en International Centre for Dispute Resolution/American Arbitration Association (ICDR/AAA).

Ga voor meer informatie naar de website van IMI.

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.