Top menu

Aai (mr A.) Schaberg

 

 Aai Schaberg_uitgesneden

Aai (mr A.) Schaberg

Aai Schaberg is advocaat en mediator. Hij is betrokken bij het voorkomen of oplossen van vooral zakelijke conflicten. Conflicten tussen aandeelhouders, al dan niet in familiebedrijven, tussen en binnen verschillende organen in een organisatie, zoals raden van toezicht, raden van commissarissen, besturen, management en zeggenschapsraden.

Ook tot zijn werkterrein behoort het oplossen van conflicten in samenwerkingsverbanden van professionele dienstverleners of voortvloeiend uit overnametrajecten en andere investeringen.

Door zijn jarenlange ervaring als ondernemingsrecht advocaat op het gebied van M&A en Private Equity is hij in staat om de dynamiek van dat soort geschillen te doorgronden en te helpen tot een oplossing te brengen. Zonder de juridische aspecten uit het oog te verliezen zijn de-juridisering en de-escalatie zijn belangrijkste drijfveren. Daarbij bedient hij zich van verschillende technieken, afhankelijk van het soort conflict en de vraag van betrokkenen. Variërend van traditionele mediation tot bemiddeling, evaluatieve en actieve sturing of onafhankelijk voorzitterschap.

Aai Schaberg heeft ook veel in een internationale context gewerkt. Bovendien heeft hij ruime bestuurlijke ervaring. Ook is hij journalist geweest. Hij is MfN-registermediator, lid van de Vereniging van Corporate Mediators (VCM), columnist van het Tijdschrift Conflicthantering en sinds september 2015 lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten. Van november 2013 tot oktober 2015 was hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten.

Studie
augustus 1976 – juni 1977
Bates College, USA

september 1977 – september 1982
Studie Nederlands Recht Rijksuniversiteit Leiden

januari 2005
Harvard Business School, Executive Education: Negotiation and Strategic Decision Making

Werk
september 1984 – juni 1990
Advocaat De Brauw Blackstone Westbroek

september 1990 – oktober 1991
NRC Handelsblad, redactie economie

oktober 1991 – september 2004
Advocaat De Brauw Blackstone Westbroek,
vanaf 1 januari 1995 partner van de maatschap,
vanaf 1 april 2000 tot 1 april 2001 resident partner kantoor New York, USA

oktober 2005 – juli 2012
Advocaat partner BarentsKrans

augustus 2012 – heden
Schaberg Advocatuur & Mediation

www.aaischaberg.nl

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.