Top menu

Sprekers 2016

 

Ruben Maes

Ruben (R.) Maes

Ruben Maes is gespecialiseerd in strategisch communicatieadvies. Daarnaast is hij een veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider van debatten en expertmeetings. Hij leidt gesprekken, symposia en meerdaagse conferenties in binnen- en buitenland.

Lees verder

 Elly Blanksma_uitgesneden

Elly (P.J.M.G.) Blanksma-van den Heuvel

Elly Blanksma-van den Heuvel is sinds november 2012 burgemeester van Helmond. Daarvoor was zij 6 jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

Lees verder

 Lennie Haarsma

Lennie (mr H.M.C.) Haarsma

Lennie Haarsma is adviseur, trainer en opleider. Zij is opgeleid als maatschappelijk werker en jurist. Sinds 2004 heeft zij een eigen bureau: Haar van Haarsma. Lennie werkt voor instellingen op de terreinen jeugdzorg/jeugdhulp, jeugdbeleid, onderwijs, zorg en welzijn.

Lees verder

Maarten Pieters

Maarten (drs M.I.) Pieters

Maarten Pieters is zelfstandig adviseur. Hij helpt gemeentebestuurders en het ambtelijke management van gemeenten bij het ontwikkelen van beleid, de organisatie en het oplossen van maatschappelijke dilemma’s.

Lees verder

 Marlijn Kooistra_

Marlijn (M.M.) Kooistra-Popelier

Marlijn Kooistra-Popelier is pedagoog en opgeleid in het systeem- en oplossingsgericht werken met gezinnen. Naast jarenlange ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij een eigen praktijk in Almere gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen.

Lees verder

 Fred Schonewille

Fred (mr dr F.) Schonewille

Schonewille is partner in Legal Mediation Firm Schonewille & Schonewille te Rotterdam en geeft daarnaast regelmatig cursussen en trainingen op het terrein van mediation, relatievermogensrecht, en erfrecht.

Lees verder

 Judith_Emaus_

Judith (mr J.H.) Emaus

Judith Emaus is verantwoordelijk voor de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM, voorheen: NMI): de uitvoering van het kwaliteitssysteem en het beheer van het MfN-register. Tevens is zij thans (waarnemend) directeur.

Lees verder

 Marc Simon Thomas-

Marc (dr mr M.A.) Simon Thomas

Marc Simon Thomas is rechtsantropoloog en als postdoc onderzoeker verbonden aan het Montaigne Centrum voor Rechtspleging en Conflictoplossing van de Universiteit Utrecht.

Lees verder

 Dianne Kroezen_

Dianne (mr D.J.I.) Kroezen

Dianne Kroezen is Advocaat Familierecht Scheidingsmediator en Partner bij Fam. Advocaten. Daarnaast is zij voorzitter van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

Lees verder

 Christan Zantboer_

Christan (C.J.M.) Zantboer

Christan Zantboer heeft een lange en veelzijdige ervaring als fiscalist. Hij werkte als rijksaccountant en later als inspecteur bij de Belastingdienst en werd in 1986 belastingadviseur.

Lees verder

 eline_van_tijn_

Eline (mr E.) van Tijn

Eline van Tijn (1960) begon haar carrière als advocaat te Amsterdam en is naast haar mediationpraktijk (Mr Eline van Tijn) ook actief als commercieel manager / eigenaar van Soundwise, een gerenommeerd muziekproductiebedrijf.

Lees verder

 Tabitha van den Berg_

Tabitha van den Berg LL.B.

Tabitha van den Berg (1980) is als fulltime MfN-registermediator en trainer verbonden aan Mediation Amsterdam. Als mediator wordt zij ook regelmatig gevraagd als communicatietrainer/adviseur en intercultureel expert bij reorganisaties en in moeizaam verlopende samenwerking in teams.

Lees verder

 Arie Nennie_uitgesneden

Arie (A.W.) Nennie RB

Arie Nennie is mediator en partner van Tax2Solve, een bureau dat zich volledig toelegt op onafhankelijke fiscale conflictbemiddeling. Hij is ervan overtuigd dat op fiscaal gebied nog veel meer mogelijk is met alternatieve geschiloplossing dan tot nu toe gebeurt, en zet zich daarvoor in.

Lees verder

 Aai Schaberg_uitgesneden

Aai (mr A.) Schaberg

Aai Schaberg is advocaat en mediator. Hij is betrokken bij het voorkomen of oplossen van vooral zakelijke conflicten. Conflicten tussen aandeelhouders, al dan niet in familiebedrijven, tussen en binnen verschillende organen in een organisatie, zoals raden van toezicht, raden van commissarissen, besturen, management en zeggenschapsraden.

Lees verder

 Erik Smink_uitgesneden

Erik (H.J.) Smink RB

Erik Smink is partner bij Smink Kok Lentink Accountants en Belastingadviseurs te Bunschoten- Spakenburg en al vele jaren werkzaam als sparringpartner voor ondernemers in het MKB met een warme interesse voor de agrarische sector.

Lees verder

 Caroline Kloppers

Caroline (mr drs C.M.H.) Kloppers

Caroline Kloppers studeerde Psychologie en Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij is MfN-registermediator en was tot 2016 tevens advocaat. Zij houdt zich inmiddels ongeveer vijfentwintig jaar bezig met conflicten.

Lees verder

 Judith Bos

Judith (mr J.) Bos

Judith Bos (1961) is sinds 2002 mediator en werkt daarnaast als vastgoedjuriste bij de Rijksuniversiteit Groningen. Judith is eigenaar van Accent Mediation, is medeoprichter van de Mediation Academie Groningen en zij is bij diverse organisaties werkzaam als vertrouwenspersoon.

Lees verder

 Irma Dalinghaus

Irma (I.W.M.) Dalinghaus-van Hensbergen

Irma Dalinghaus en Serjik Safarlou werken al ruim 10 jaar samen. In deze biografie spreken zij graag over hun narratieve ervaringen tijdens de ‘cultureel evenwichtige co-mediation’.

Lees verder

 Serjik Safarlou

Serjik (S.) Safarlou

Serjik Safarlou en Irma Dalinghaus werken al ruim 10 jaar samen. In deze biografie spreken zij graag over hun narratieve ervaringen tijdens de ‘cultureel evenwichtige co-mediation’.

Lees verder

 Lyke Seriese_

Lyke (mr L.M.) Seriese

Lyke Seriese is sinds 2008 werkzaam bij DAS als jurist Arbeidsrecht en Sociaal Verzekeringsrecht en sinds 2014 geregistreerd mediator.

Lees verder

 Christa Verploeg_

Christa (mr C.E.) Verploeg

Christa Verploeg is sinds 2000 werkzaam bij DAS als jurist. Vanuit die functie heeft zij ervaring in de juridische benadering van geschillen. Sinds 2007 Christa ook als mediator betrokken bij conflicten.

Lees verder

Peter Ingelse

Peter (mr P.) Ingelse

Peter Ingelse is sinds 1 september 2015 werkzaam bij ReulingSchutte als mediator, arbiter en bindend adviseur. Daarvoor was hij wetenschappelijk medewerker aan de Universiteiten van Groningen en Amsterdam, advocaat te Amsterdam, rechter in de rechtbank Amsterdam en raadsheer in/vice-president van het gerechtshof van die stad.

Lees verder

 Pauline Schonewille_

Pauline (mr P.) Schonewille

Pauline Schonewille-van Diest is MfN family mediator en (notarieel) jurist. Haar kennis en ervaring bevindt zich op het snijvlak van mediation, juridische dienstverlening, hulpverlening en kennisoverdracht.

Lees verder

 Nationale_Gesprek

Het Nationale Gesprek

De initiatiefgroep mediators Het Nationale Gesprek bestaat uit de volgende mediators: Anne Abbenes (Haarlem), Frank Claessens (Bergen op Zoom), Marcel Douma (Zwolle), Wanda Everts (Zwolle), Hélène de Haart (Rotterdam), Piet Jeuken (Helmond), Henk Letschert (Gouda), Hein Westerouen van Meeteren (Amsterdam) en Steven de Winter (Greonterp).

Lees verder

 Emilia Hernandez Pedrero_

Emilia Hernández Pedrero

Emilia Hernández Pedrero is buurtbemiddelaarster voor de Gemeente Utrecht, en werkzaam als sociaal makelaar bij Doenja Dienstverlening in Utrecht.

Lees verder

 Fernando Miguel Fernandez

Fernando (drs F.) Miguel Fernández

Fernando Miguel Fernández is psycholoog en actief binnen het NIP. Hij was jarenlang werkzaam als beleidsmedewerker en adviseur bij FORUM op onder andere het terrein interculturalisatie.

Lees verder

 Marco de Graaff_

Marco (M.) de Graaff

Marco de Graaff (1969) is sinds 1996 werkzaam als toegevoegd gerechtsdeurwaarder, momenteel bij Snelderwaard Gerechtsdeurwaarders in Rotterdam. Hij is lid van de Koninklijke Beroepsvereniging van Gerechtsdeurwaarders.

Lees verder

 Susanne de Neeve_

Susanne (mr S.J.M.) de Neeve

Susanne de Neeve is mediator en ondernemingsrechtadvocaat bij Immix Advocaten•Mediators in Zeist, waar zij ook bestuursvoorzitter is.

Lees verder

 caroline-van-der-zwet

Caroline (C.H.) van der Zwet

Caroline van der Zwet (1967) is gespecialiseerd in arbeidsverhoudingen en zij is met name actief als mediator op dit terrein. Partijen waarderen haar pragmatische, betrokken en snelle aanpak.

Lees verder

carla-goosen

Carla (dr. C.A.E.M.) Goosen MDR

Carla Goosen is sinds haar studie psychologie en pedagogiek werkzaam als therapeut in de jeugd GGZ en is docent/wetenschappelijk onderzoeker in het hoger en universitair onderwijs. Daarnaast doet zij klachtonderzoek naar ongewenste omgangsvormen.

Lees verder

pauline-brombacher

Pauline (drs. A.J.P.) Brombacher MSc

Pauline Brombacher is psycholoog, mediator en opleider. Zij is als opleider verbonden aan Therra opleidingen voor mediation. Als zelfstandig MfN-registermediator is zij gespecialiseerd in het werken met ouders die tot een ouderschapsplan willen komen.

Lees verder

 

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.