Top menu

Judith (mr J.) Bos

Judith Bos

 

Judith (mr J.) Bos

‘focus on clarifying what is being observed, felt, and needed rather than on diagnosing and judging’ (Marshall Rosenberg, A Language Of Life)

Judith Bos (1961) is sinds 2002 mediator en werkt daarnaast als vastgoedjuriste bij de Rijksuniversiteit Groningen. Judith is eigenaar van Accent Mediation, is medeoprichter van de Mediation Academie Groningen en zij is bij diverse organisaties werkzaam als vertrouwenspersoon.

Judith legt het accent op de dialoog, op het gesprek. Ze is er van overtuigd dat een goed gesprek partijen niet alleen zakelijk gezien een oplossing kan brengen maar ook kan leiden tot aanvaarding, tot het begraven van de strijdbijl. Ze is een betrokken mediator en gaat in verbinding met partijen op zoek naar een oplossing.

Daarnaast streeft zij er naar om het geweld uit de communicatie te halen. Om die reden is zij zich in 2011 gaan verdiepen in de Geweldloze Communicatie (GC), ook wel verbindend communiceren genoemd. In 2015 is Judith naar de Verenigde Staten afgereisd om een meerdaagse training te volgen bij NVC Nashville over GC en empathie. Deze training werd gegeven door Susan Skye, een ervaren GC-trainer die nauw heeft samengewerkt met de grondlegger van GC, Marshall Rosenberg.

Susan Skye heeft inzichtelijk gemaakt waar al dat geweld in de communicatie vandaan kan komen. Judith vertelt er graag over op het congres tijdens de workshop over geweldloze communicatie in mediation.

Judith wordt regelmatig gevraagd om seminars of trainingen te verzorgen over mediation, geweldloze communicatie, integriteit, over de voetangels en klemmen in het arbeidsrecht en over vechtscheidingen. Door haar ruime ervaring kan zij putten uit tal van zaken om een kwestie inzichtelijk te maken.

Zij is zich ook bewust van de andere kant van de medaille: de kracht van het luisteren. Waar zij in de trainingen veel vertelt, is het tijdens de mediation juist de kunst om te luisteren naar wat wordt gezegd en vooral ook naar wat niet wordt gezegd. Door te luisteren, leer je tussen de regels door te lezen. Vaak vind je daar de sleutel van de oplossing.

www.accentmediation.nl

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.