Top menu

Sprekers

Paul (mr drs P.) Laseur

Paul Laseur (47) is elke ochtend tussen zes en half tien te horen als economiecommentator bij BNR Nieuwsradio. Op dezelfde zender presenteert hij programma’s over juridische zaken en ondernemen. Daarnaast verscheen hij regelmatig op televisie, onder meer bij Nieuwsuur en Eén Vandaag. Eerder werkte hij voor NOS, RTL en BBC.

Lees verder

 
Ard (mr G.A.) van der Steur

Gerard Adriaan (Ard) van der Steur is op 7 oktober 1969 in Haarlem geboren. Op 20 maart 2015 is hij benoemd tot minister van Veiligheid en Justitie in het kabinet Rutte-Asscher. Van 17 juni 2010 tot aan zijn huidige ministerschap was hij Tweede Kamerlid voor de VVD.

Lees verder

Milo Schoenmaker_
Milo (dr. M.) Schoenmaker

Milo Schoenmaker is sinds 2012 Burgemeester van Gouda. Daarvoor was hij burgemeester van Bussum.

Lees verder

Dianne Kroezen_
Dianne (mr D.J.I.) Kroezen

Dianne Kroezen is Advocaat Familierecht Scheidingsmediator en Partner bij Fam. Advocaten. Men kan bij dit kantoor terecht voor echtscheiding, alimentatie, kinderen (zorgregeling), huisvesting verdelen vermogen, pensioen, afstamming, draagmoederschap, adoptie, internationale kinderontvoering, erfrecht, lesbisch- en homoseksueel ouderschap, bijzondere curator en mediation.

Lees verder

 
Aai (mr A.) Schaberg

Aai Schaberg is advocaat en mediator. Hij is betrokken bij het voorkomen of oplossen van vooral zakelijke conflicten. Conflicten tussen aandeelhouders, al dan niet in familiebedrijven, tussen en binnen verschillende organen in een organisatie.

Lees verder

 
Chantal (mr C.M.C.J.) van der Sprong

Chantal van der Sprong is gespecialiseerd in het familierecht in de breedste zin. Zij houdt zich met name bezig met het adviseren en procederen op het gebied van (echt)scheidingen, alimentatie, huwelijkse voorwaarden en gemeenschappen, erfrechtkwesties, ouderschapsplannen, zorgregelingen, gezag en omgang en afstammingskwesties en (echt)scheidingsbemiddeling.

Lees verder

 Ida Middelburg
Ida (mr G.J.) Middelburg-Heitlager

Ida Middelburg was juriste bij Bouw- en woningtoezicht Stadsdeel Amsterdam-Noord en juriste bij Waterschap De Waterlanden. Tegenwoordig werkt ze als juriste en mediator bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Meer informatie: www.hhnk.nl

 
Fred (mr dr F.) Schonewille 

Schonewille is partner in Legal Mediation Firm Schonewille & Schonewille te Amsterdam en geeft daarnaast regelmatig cursussen en trainingen op het terrein van mediation, relatievermogensrecht, en erfrecht onder andere voor Kluwer – in het kader van de Legal Mediation Academy -, de KNB, SDU en de VMN en is auteur van verscheidene wetenschappelijke boeken en artikelen op de genoemde terreinen.

Lees verder

 
Geert (G.A.) Tomlow MCM

Geert Tomlow (60) is sinds 2012 actief als MfN-registermediator. Hij behaalde in 2013 een Master in Conflictmanagement. Sinds 2014 is hij als partner verbonden aan Resolute Mediation in Leiden. Dit mediationbureau is actief in de zakelijke markt en gespecialiseerd in arbeidsconflicten, geschillen binnen besturen en bemiddelt tussen leveranciers en klanten.

Meer informatie: www.resolute-mediation.nl.

 Ton Hol_
Ton (prof mr dr A.M.) Hol

Ton Hol is Hoofd Departement Rechtsgeleerdheid, Hoogleraar Rechtstheorie en Vice-decaan Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie aan de Universiteit Utrecht. Hij is tevens rechterplaatsvervanger in de rechtbank Noord-Holland en raadsheerplaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam en Den Bosch.

Lees verder

 Ingrid (I.G.W.) Metz

Ingrid Metz is sinds 2002 als mediator werkzaam onder de naam Het Akkoord | Mediation, gevestigd in Heerenveen en in Den Haag. Opgeleid aan het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem en gespecialiseerd in Arbeidszaken, Burger en Overheid en Family and Divorce.

Lees verder

Judith_Emaus_
 Judith (mr J.H.) Emaus

Judith Emaus is als manager van de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), voorheen het Nederlands Mediation Instituut (NMI) verantwoordelijk voor de uitvoering van het kwaliteitssysteem en het beheer van het MfN-register.

Lees verder

 

 Vendl_
Adélka (drs A.) Vendl

Adélka Vendl is arbeids- en organisatiepsycholoog, opgeleid in groepsdynamica. Dit uit zich in haar voorliefde om processen te begeleiden en met heldere blik de situatie te analyseren.

Lees verder

Dooms
 Lilian (drs L.) Dooms

Lilian Dooms is zelfstandig gevestigd psycholoog en mediator en werkzaam als relatietherapeut en familiemediator in eigen praktijk Samen Blijven Samen Scheiden. Zij is gespecialiseerd in scheidingsmediation en ouderschap na scheiding. Als relatietherapeut is zij getraind in de emotionally focused therapy  (EFT).

Meer informatie: www.samenblijven.nl

 Smits
Peter-Jan Smits

Peter-Jan is directeur, mede-oprichter van Resolute en ondernemer. Hij werkte als directielid in grote in middelgrote ondernemingen, voornamelijk in de Arbodienstverlening. Hij begeleidde en initieerde bedrijfsovernames.

Lees verder

 Heije
Patricia (P.W.) Heije

Patricia Heije is oprichter en directeur van Stiefgoed, waarmee zij haar droom: een centrum waar alle gezinsleden terecht kunnen voor efficiënte en effectieve hulpverlening, vorm geeft. Als relatietherapeut en stiefoudercoach is zij gespecialiseerd in het begeleiden van (stief)ouders van samengestelde gezinnen.

Lees verder

Caroline_van_der_Zwet_
Caroline (C.H.) van der Zwet

Caroline van der Zwet (1967) is gespecialiseerd in arbeidsverhoudingen en zij is met name actief als mediator op dit terrein. Partijen waarderen haar pragmatische, betrokken en snelle aanpak. Daarnaast is zij als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Milestone Advocaten in Utrecht

Lees verder

Huub Sprangers_
Huub (ir H.F.A.) Sprangers

Huub Sprangers is Vertrouwensman en lid van de Vraagbaak Eigen Praktijk bij de NMv. Hij werd in 1998 ingeschreven als NMI-mediator en werkte nadien voor de gerechten in Amsterdam, Breda, Den Haag en Rotterdam. Tegenwoordig is hij partner en bouwbemiddelaar bij De Projectbemiddelaar.

Lees verder

Paul Wijntje_
Paul (mr drs P.) Wijntje

Paul Wijntje (MfN-registermediator en gespecialiseerd familiemediator) heeft sinds 1998 een eigen mediationpraktijk in Roermond. Hij heeft ervaring in arbeids- en samenwerkingsconflicten, familiezaken, woonsituaties en conflicten met betrekking tot overeenkomsten in het algemeen.

Lees verder

Kloppers_
Caroline (mr drs C.M.H.) Kloppers

Caroline Kloppers studeerde Psychologie en Nederlands recht aan de KU Nijmegen (thans Radboud Universiteit). Zij is sinds 1992 advocaat ondernemingsrecht en huurrecht. Zij is tevens Psycholoog NIP en sinds 2005 met name werkzaam als MfN-registermediator.

Lees verder

Erik Pot_
Erik (mr E.C.H.) Pot

Erik Pot studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij was werkzaam bij UWV in meerdere juridische en managementfuncties. Vanaf 2009 werkt Erik bij het Ministerie van Defensie als Senior Jurist, waarbij hij vooral de complexe en/of (publiciteits- of politiek-) gevoelige zaken op het gebied van ambtenarenrecht of militair ambtenarenrecht doet.

Lees verder

 Jacob van den Berge
Jacob (mr J.) van den Berge

Jacob van den Berge is sinds 1995 werkzaam als juridisch adviseur voor het ministerie van Defensie. In zijn diverse militaire en civiele functies, waaronder die van Secretaris van de Verbindingsofficier, Divisie Jurist, Senior Douane Adviseur, Senior (Internationaal) Jurist en Algemeen Juridisch Adviseur, heeft hij kennis gemaakt met de diverse facetten van conflictbemiddeling.

Lees verder

Dirk Fokkema_
Dirk (dr D.S.) Fokkema

Dirk Fokkema is met zijn bedrijf ‘Samen Zeilen’ gespecialiseerd in communicatie in brede zin, met gezondheidszorg als bijzonder aandachtsgebied. Hij geeft trainingen in (telefonische) gespreksvoering en triage, communicatie met migranten, omgaan met agressie, motiverende gespreksvoering en samenwerking in diverse verbanden. Regelmatig is hij docent voor het Nederlands Huisartsen Genootschap, NHG.

Lees verder

 Mesters_
Carleen (C.L.M.) Mesters

Carleen Mesters is MfN-registermediator en lid van NMv, Mediation, Initiatief Rivierenland (MIR) en Stichting Mediation in Milieu en Ruimtelijke Ordening (Stichting Mediation MRO). Zij is gespecialiseerd in conflicten in de leefomgeving (ingeschreven in het register van Stichting Mediation MRO) en aangesloten bij buurtbemiddeling Culemborg.

Lees verder

Klaartje Freeke_
Klaartje (mr C.R.H.) Freeke

Klaartje Freeke is sinds 2003 advocaat en sinds 2013 mediator. Als advocaat staat zij verdachten en slachtoffers bij in strafzaken. Waar mogelijk bemiddelt zij tussen hen of verwijst zij partijen door naar een mediator.  Klaartje is voorzitter van de adviescommissie Mediation van de Nederlandse Orde van Advocaten, is gastdocent aan de UvA en zij publiceert regelmatig over mediation in strafzaken.

Lees verder

Frans Spekreijse_
Frans (F.J.) Spekreijse

Frans Spekreijse is gecertificeerd mediator, coach en onderwijsspecialist. Hij is projectleider van enmediation, voorzitter van de VMO (Vereniging Mediators bij de Overheid), bestuurslid MfN, projectleider burgemeestersnetwerk mediators en is als coach actief voor bestuurders.

Lees verder

Jasper Langezaal_
 Jasper (mr J.A.) Langezaal

Jasper Langezaal studeerde Bedrijfskunde en Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was advocaat bij NautaDutilh in Amsterdam. Sinds 2007 is hij Senior Legal Counsel bij Siemens Nederland. Daarnaast is hij secretaris bij de sectie Advocaat in Dienstbetrekking binnen het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen.

Lees verder

Marieke Zon
Marieke (mr M.A.) Zon

Marieke Zon heeft ruime ervaring als advocaat en mediator in het familierecht. Naast haar eigen kantoor in Bussum is zij redacteur van Jurisprudentie In Nederland, Split Online Kennisbank en het nieuwste tijdschrift van Kluwer Nederlandse Mediation. Ook is zij docent aan de Juridische Specialisatie Opleiding van de vFAS.

Lees verder

Heleen Offerhaus
Heleen Offerhaus

Vanuit verschillende invalshoeken is Heleen Offerhaus ruim 20 jaar als professional actief betrokken bij jeugdigen en hun ouders. Als juriste bij de rechtbank (familiekamer) in Amsterdam heeft zij vonnissen geschreven in echtscheidingsprocedures. Voorts was in de functie van adjunct-directeur werkzaam in de Bijlmerbajes bij jonge delinquenten.

Lees verder

Aniel Autar
Aniel (mr A.R.) Autar

Mr Aniel Autar (1968) studeerde notarieel  recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en is sinds 1990 werkzaam in de notariële praktijk. Na een brede notariële opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in het MKB-ondernemingsrecht en de estate planning. Hij  is als notaris verbonden aan Kooijman Autar Notarissen te Rotterdam.

Lees verder

Astrid Zuidinga_
Astrid (mr A.) Zuidinga

Astrid Zuidinga is sinds 6 jaar als Arbeidsrecht Advocaat werkzaam bij AWVN Advocaten. AWVN Advocaten maakt deel uit van de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland in Den Haag, de grootste werkgeversvereniging van Nederland. Astrid houdt zich bezig met het adviseren en procederen voor (branche)leden van AWVN in zaken met betrekking tot individueel en collectief arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht

Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.