Top menu

Dirk (dr D.S.) Fokkema

Dirk Fokkema is met zijn bedrijf ‘Samen Zeilen’ gespecialiseerd in communicatie in brede zin, met gezondheidszorg als bijzonder aandachtsgebied. Hij geeft trainingen in (telefonische) gespreksvoering en triage, communicatie met migranten, omgaan met agressie, motiverende gespreksvoering en samenwerking in diverse verbanden. Regelmatig is hij docent voor het Nederlands Huisartsen Genootschap, NHG.

Dirk is teamcoach, met als specialiteit het functioneren van kleine zelfsturende teams zoals van professionals in de gezondheidszorg, besturen en directies. “Samen Zeilen” is vooral figuurlijk bedoeld, maar als dat gepast is, kunnen teams mee uit zeilen gaan, waarbij de communicatie en de teamdoelen centraal blijven staan.

Als MfN-registermediator is Dirk Fokkema aangesloten bij MediationPoint in Groningen en gespecialiseerd in arbeidsproblematiek. Daarnaast is hij bestuurslid van de regiovereniging NMv-Noord en secretaris van de vereniging Mediationwinkel in Groningen.

Dirk Fokkema is gepromoveerd in 1986 en heeft universitair onderwijs gegeven als onderdeel van zijn werk als biomedisch onderzoeker.

Dirk woont in Beilen (Midden Drenthe) en in Amsterdam. In Amsterdam is hij Adviseur Historische Schepen van de Commissie voor Welstand en Monumenten.

Meer informatie:

www.samenzeilen.nl
www.mediationwinkel.nl

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.