Top menu

Jacob (mr J.) van den Berge

Jacob van den Berge is sinds 1995 werkzaam als juridisch adviseur voor het ministerie van Defensie.

In zijn diverse militaire en civiele functies, waaronder die van Secretaris van de Verbindingsofficier, Divisie Jurist, Senior Douane Adviseur, Senior (Internationaal) Jurist en Algemeen Juridisch Adviseur, heeft hij kennis gemaakt met de diverse facetten van conflictbemiddeling. Hierbij heeft hij internationale onderhandelingsvaardigheden opgedaan in onder andere België, Tsjechië, Polen en Hongarije.

Naast zijn functie van Algemeen Juridisch Adviseur is hij van februari 2006 tot juni 2009 werkzaam geweest als Coördinator van mediation binnen Defensie. In deze hoedanigheid heeft hij onder andere gewerkt aan een grotere bekendheid en een betere structuur en inzet van de in- en externe pool van Defensie mediators.

In zij huidige functie is hij Coördinerend Juridisch Adviseur bij het Rijks Vastgoed Bedrijf en daarmee onder meer aanspreekpunt voor de vastgoedgerelateerde arbitragezaken van Defensie.

Registratie: Na zijn postdoctorale opleiding tot ADR-specialist bij het Amsterdamse ADR Instituut heeft hij zich in 2000 als mediator laten registreren en is hij lid geworden van het Amsterdams ADR Kennisnetwerk.

Publicaties: Kennisboek Mediation, Uitgeverij Stili Novi, 2009; en Mediation binnen Defensie, het geheim achter een succes, Militair Rechtelijk Tijdschrift, maart 2011

Meer informatie: magazines.defensie.nl

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.