Top menu

Anne Schat

  Anne Schat, jurist arbeidsrecht – ambtenarenrecht – onderwijsrecht / interne mediator bij SRK Rechtsbijstand / lid mediationpool ministerie van Defensie:

Na enkele jaren enkel geprocedeerd te hebben op de verschillende rechtsgebieden, merkte ik op dat cliënten – ondanks een uitspraak – niet een gevoel van ‘afronding’ ervaarden. Vaak leken de onderliggende belangen onbeantwoord te zijn, waardoor een volgend conflict om de hoek lag.

Door de methodiek van de MfN mediator te gebruiken in (een vroeg stadium van) belangenbehartiging, zie ik dat conflicten vaak in een vroeg stadium – naar tevredenheid van alle partijen – opgelost kunnen worden.

Als MfN mediator zelf sta ik aan de basis van de opbouw van een mediationpool bij SRK Rechtsbijstand. Deze mediationpool wordt ingezet voor verzekerden van de maatschappijen waar SRK Rechtsbijstand de uitvoerende partij voor is.

Tegelijkertijd ben ik – mede wegens mijn eigen achtergrond bij het ministerie van Defensie – ook lid van de mediationpool van het ministerie van Defensie. Deze mediationpool wordt ingezet voor interne verzoeken tot mediation van de medewerkers van het ministerie van Defensie.

Een bijzonder waardevol moment blijft voor mij het moment waarop partijen tijdens een mediation elkaars belangen ‘ineens’ begrijpen en de sfeer volledig verandert naar een sfeer van acceptatie, communicatie en coöperatie. Zulke momenten hoop ik nog lange tijd te mogen ervaren.

<<Terug naar overzicht met alle sprekers Mediationcongres 2017

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.