Top menu

Annet (mr. drs. J.J.) Draaijer

Annet Draaijer is een zelfstandige en onafhankelijke fulltime mediator die zich na 20 jaar werkzaam te zijn geweest als advocaat volledig heeft toegelegd op mediation. Zij is mede daardoor een volwaardige en professionele gesprekspartner van partijen en hun adviseurs. Annet gaf en geeft cursussen en trainingen op het gebied van “mediation advocacy” voor de Nederlandse Orde van Advocaten, de Law Firm School en het ADR Instituut. Tevens verzorgt zij de vaardighedentraining en het onderdeel ADR/Mediation bij de Beroepsopleiding Advocaten.

Aan de Universiteit Utrecht doceerde zij het vak “Mediation in de Nederlandse rechtspraktijk” als onderdeel van de interfacultaire Minor in Mediation. Daarnaast staat zij op de lijst van mediators van de Rechtbank Amsterdam en is zij als mediator aangesloten bij het International Mediation Institute (IMI) en de vereniging ZuidAsMediators (ZAM). Tevens zit zij in het bestuur van de Stichting ADR Centrum voor het Bedrijfsleven (ACB Foundation) en de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVvMA).

Werkervaring als mediator

Als mediator heeft Annet Draaijer zich toegelegd op zakelijke mediations waarbij de overheid is betrokken en (arbeidsrechtelijke) geschillen binnen samenwerkingsverbanden in ruime zin. Zij heeft voornamelijk werkervaring als mediator bij problemen in de samenwerking bij bedrijven, (semi)overheidsorganen, zorginstellingen, advocatenkantoren en maatschappen. Naast het helpen van partijen bij herstel van de samenwerking, helpt zij partijen ook bij het uit elkaar gaan op een manier waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van alle partijen. Daarnaast heeft zij als mediator veel ervaring opgedaan met conflicten die spelen in het omgevingsrecht waarbij overheidsorganen en burgers/bedrijven zijn betrokken.

www.draaijer-mediation.nl

<<Terug naar overzicht met alle sprekers Mediationcongres 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.