Top menu

Cornelie (drs. C.F.) van Bergenhenegouwen-Bolhuis

Cornelie van Bergenhenegouwen is als medebestuurder van de Stichting Pensioenregister (SPR) verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de website mijnpensioenoverzicht.nl, een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse pensioenfondsen, de pensioenverzekeraars en de SVB.

Zij studeerde Bedrijfskunde in Groningen en heeft ruim 20 jaar gewerkt binnen de financiële dienstverlening, onder meer als directeur Marketing en Communicatie bij een grote Leven & Pensioenverzekeraar. In 2012 maakte ze de overstap naar het semipublieke domein.

Binnen de SVB, de oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland en uitvoerder van het AOW-pensioen, was zij directeur Strategie & Externe Betrekkingen en is zij op dit moment werkzaam als programmamanager en docent voor de Masterclass Strategisch Netwerken & Mobiliteit. Hierbij sturend op strategische samenwerking en HR-Mobiliteit.

Bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem volgde zij in 2012-2013 de opleiding tot mediator. Kennis en vaardigheden die maken dat ze in haar verschillende rollen verbindend en, wanneer nodig, bemiddelend kan optreden.

“Als bestuurder van SPR ben ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe pensioen- en AOW-wetgeving en bij het vertalen hiervan naar de uitvoering en nieuwe communicatie-initiatieven ter vergroting van het bereik en waardering van de website mijnpensioenoverzicht.nl.

Uit onderzoek weten we dat de doelgroepen die in aanraking komen met (scheiding)bemiddelaars, baat kunnen hebben bij het tijdig in kaart brengen van hun financiële situatie en gevolgen voor de toekomst. Ook de website mijnpensioenoverzicht.nl, biedt dan uitkomst.”

<<Terug naar overzicht met alle sprekers Mediationcongres 2017

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.