Top menu

Jan Kossen

 

 

Jan Kossen, algemeen directeur, staat sinds 1 april 2006 aan het roer bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond te Nieuwegein. De KNZB is de belangenorganisatie voor zwemmers en zwemverenigingen. Vanuit die rol onder andere verantwoordelijk voor de zwemtopsporten in Nederland. De KNZB heeft diverse grote evenementen georganiseerd en is nog tot november 2017 gevestigd in het Huis van de Sport waar diverse sportbonden gevestigd zijn.

Voordat de heer Kossen bij de KNZB kwam was hij ruim 20 jaar werkzaam bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond. Hij vervulde daar een drietal managementfuncties, vanaf oktober 1994 als directeur. Hij heeft functiegerichte opleidingen gevolgd waaronder Master of Sport Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en Executive Masters in Sports Organisation Management aan de University Claude Bernard te Lyon. De laatste op uitnodiging van het IOC.

Hij is vanaf 1974 bestuurslid van diverse sportieve, politieke en maatschappelijke organisaties op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Momenteel is hij onder andere voorzitter van de Stichting Internationale Zwemsport Evenementen, voorzitter Samen Presteren, arbeidsmarktfond voor de sport, voorzitter van de CAO sport onderhandelingscommissie, voorzitter Stichting Sportmediation, lid van diverse commissies binnen NOC*NSF en zelfstandig adviseur op het gebied van sportvraagstukken.

De heer Kossen is zelf een fervent sportbeoefenaar. Zijn hobby’s zijn zeilen, duursporten (waaronder zwemmen), motorrijden en fotografie.

www.stichtingsportmediation.nl

www.knzb.nl

Jan Kossen op Twitter: @JanKossen

<<Terug naar overzicht met alle sprekers Mediationcongres 2017

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.