Top menu

Marjon Kuipers

Marjon is sinds 2008 werkzaam als MfN-familiemediator met als specialisatie autisme gerelateerde conflicten. Als logo voor haar praktijk in Enschede heeft Marjon het Japanse symbool voor vrede gekozen: de Tsuru, kraanvogel. Om vrede te kunnen ervaren is er vergeving nodig. Maar hoe doe je vergeving en wat is het effect hiervan op partijen maar ook op de eigen rol als mediator? Vergeving vanuit compassie en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Zielskracht versus fysieke kracht. Vergeving als pacificatieproces tussen personen met als doel het stoppen van de woede en het stoppen van de wraakplannen. Het vergeven, ook of zelfs vooral ten behoeve van jezelf. Vergeving vermindert de lichamelijke en geestelijke last die je kunt ervaren van de afgeleiden van woede. Hiermee is vergeving een daad vanuit eigen belang. Een bewuste keuze die je voor jezelf maakt.

Emoties en vergeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Emoties sturen ons gedrag en zijn bepalend voor de kwaliteit van ons leven. Ze spelen een rol in ieder menselijk contact. Emoties kunnen opbouwend en evengoed verwoestend zijn. Emoties zorgen dat we adequaat reageren, maar ook dat we soms reageren op een manier waar we achteraf vreselijk veel spijt van kunnen hebben. Wij nemen onze beslissingen op basis van wat wij denken dat ons gelukkig, verdrietig of boos maakt. We kiezen voor activiteiten op basis van onze gevoelens en onze emoties zijn daarbij direct verantwoordelijk voor ons handelen met daaruit voortvloeiend ook voor ons geestelijk en lichamelijk welbevinden. Kennis van emoties en de werking van het brein op dit gebied helpt de mediator partijen beter te begeleiden naar het vergevingsproces.

Tijdens haar Master in Mediation heeft zij onderzoek gedaan naar de  rol van emoties in de mediationpraktijk. Daarnaast heeft zij de studie tot Analytic Profiler afgerond. Marjon is eigenaar van de Autismeacademie, het landelijke trainingsbureau voor autisme & communicatie en is auteur van het boek “Plan B”.  Marjon is tevens bijzonder curator jeugdzaken en strafzaak mediator.

www.mediationvisie.nl

www.autismeacademie.nl

Marjon Kuipers op Twitter: @MarjonKuipers

<<Terug naar overzicht met alle sprekers Mediationcongres 2017

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.