Top menu

Sprekers Mediationcongres 2018

 

Fotografie portret Ruben Maes: Rogier Bos

Ruben (R.) Maes

Ruben Maes is oprichter van Bureau &MAES en is strategisch adviseur voor bestuurders, directies en management van publieke organisaties. Hij wordt betrokken bij positioneringsvraagstukken en bij opdrachten waarbij publieke of private organisaties moeten communiceren met politici, stakeholders en media.

Lees verder

© Foto Merlin Daleman

Victor (prof. dr. V.A.F.) Lamme

Victor Lamme is hoogleraar en hersenonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van de bestsellers ‘De Vrije Wil Bestaat Niet’ en ‘Waarom?’. Hij weet als geen ander zijn kennis over het brein te vertalen naar de praktijk en is daarom een veelgevraagd gast op podia, in kranten en op radio en TV.

Lees verder

 

Dick (prof. mr. D.) Allewijn

Dick Allewijn is sinds 2000 MfN-registermediator, trainer, en sinds april 2017 bijzonder hoogleraar mediation aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze leerstoel is ingesteld door de MfN en het Centrum voor Conflicthantering.

Lees verder

Caroline Koetsenruijter

Caroline Koetsenruijter (1979) is trainer Prettig Contact met de Overheid bij meer dan 120 bestuursorganen, de rechtspraak en de advocatuur. Daarnaast is zij geregistreerd MfN mediator sinds 2007 en heeft ze een ruime ervaring als mediator gespecialiseerd in bestuursrechtelijke en arbeidsconflicten

Lees verder

Eva (dr. E.) van der Fluit, CMC

Eva studeerde Psychologie en Bedrijfskunde en heeft zich als organisatieadviseur gespecialiseerd in professionals. Zij begeleidt hen bij het ontwikkelen van strategie, organisatie, cultuur en kwaliteit. Uitgangspunt is ‘whole scale change’, een veranderaanpak die alle relevante betrokkenen activeert.

Lees verder

Joost (mr. J.C.) van Dijk

Na zijn rechtenstudie heeft Joost van Dijk 12 jaar gewerkt als advocaat. Eerst in Amsterdam en vervolgens in Alkmaar. Vervolgens was hij 7 jaar kantonrechter in Hoorn en daarna maakte hij de overstap naar de rechtbank Amsterdam, waar hij vooral betrokken geweest is bij de kort geding rechtspraak

Lees verder

Peter (P.J.) de Raaf

Peter de Raaf (66) is ‘deeltijd’ pensionaris. Hij heeft 22 jaar bij vliegtuigbouwer Fokker gewerkt, daarna 5 jaar bij de Rijksluchtvaartdienst en vanaf 2006 als senior-adviseur bij Rijkswaterstaat.

Lees verder

Steven (S.H.) de Winter

Lang geleden studeerde Steven de Winter in Groningen rechten, terwijl hij als journalist verslag deed van de acties van de strokarton-arbeiders in Oost-Groningen en in Oude Pekela een rechtswinkeltje dreef. Vlak voor zijn afstuderen trok hij de wijde wereld in om reportages en film-documentaires te maken.

Lees verder

Hein (mr. drs. A.H.L.) Westerouen van Meeteren

Hein van Meeteren (1950) is Jurist, Politiek Filosoof en auteur. Hij heeft een zelfstandige Mediationpraktijk in Amsterdam. Hij is vrijwilliger bij Beter Buren  en De Verzoenkamer in Amsterdam. Ook is hij Bestuurslid van Stichting Het Nationale gesprek en auteur van ‘De 10 Vaardigheden van Mediation’.

Lees verder

Kim (mr. K.J.M.M.) Roelofs

Kim Roelofs maakte tijdens haar studie rechten (straf- en privaatrecht) kennis met herstelrecht in Leuven. Strafrechtelijke afdoening voorziet niet in de situatie ná de strafzaak. Na vijf jaar advocatuur hing zij haar toga aan de wilgen en werd full time mediator in strafzaken.

Lees verder

Martine (mr. M.) de Voort

Martine de Voort is advocaat, mediator en coach. Zij studeerde rechten aan de Rijks Universiteit in Leiden en volgde de post-HBO opleiding professionele communicatie bij Phoenix opleidingen in Utrecht, een opleiding tot gedragsdeskundige en coach in diepgaande ontwikkelingsprocessen.

Lees verder

Aik (mr. A.M.) Kramer

Aik Kramer (1980) is beleidsbemiddelaar en werkt in die hoedanigheid onder andere voor Nederlandse gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij is auteur van Beleidsbemiddeling – een praktische oplossing voor maatschappelijke conflicten. 

Lees verder

Léon (L.P.J.) Slijkerman FFP CFP©RFEA

Na een loopbaan als financieel planner voert Léon Slijkerman (1973) als Register Financieel Echtscheidingsadviseur en MfN-Registermediator al meer dan 10 jaar een eigen echtscheidingspraktijk en is hij gespecialiseerd in de begeleiding van zowel particulieren als (partners van) ondernemers.

Lees verder

Hur (mr. H.U.R.) Bennik

Hur Bennik, (herstel)mediator en arbeidsrechtjurist, is adviseur en trainer in onder meer de zakelijke dienstverlening.Daarnaast is hij partner in het landelijk samenwerkingsverband van arbeidsrechtjuristen.

Lees verder

Marjon Kuipers

Marjon Kuipers is als Familie- en Strafzaakmediator gespecialiseerd in het bemiddelen bij conflicten waarbij autisme een rol speelt. Naast haar werk als mediator is zij directeur van de Autismeacademie, een landelijke trainingsorganisatie op het gebied van autisme en communicatie.

Lees verder

Judith (mr. J.M.) van den Nieuwenhuijsen-Duits MfN RFEA

Judith van den Nieuwenhuijsen-Duits is eigenaar van CARENT advies fiscaliteit en mediation bij scheidingen. Een kantoor dat zich bezig houdt met de juridische, financiële en fiscale advisering rondom scheidingen, alsmede met mediation bij scheidingen.

Lees verder

Joop Messersmid

Joop Messersmid is 42 jaar werkzaam geweest als uitvoerend maatschappelijk werker, vertrouwenspersoon bij diverse organisaties. Hij heeft veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen die in hun omgang met conflicten met irritaties, verbittering en bovenal teleurstellingen en wantrouwen geconfronteerd werden.

Lees verder

Jasper Wagteveld

Jasper Wagteveld heeft in zijn leven een flinke weg afgelegd. Van speciaal onderwijs naar HBO. Vijf verschillende GGZ-diagnoses, 100+ hulpverleners, veel conflicten, veel misverstanden. Deze leerervaringen zet hij graag in voor een interactieve workshop.

Lees verder

Eva Schutte

Eva Schutte is sinds de afronding van haar rechtenstudie (1984) als advocaat en (1992) als partner, werkzaam geweest binnen de procespraktijk van Van Doorne. Zij was verder jarenlang plv. Rijksadvocaat. Ook was zij een aantal jaren rechter-plaatsvervanger en tot 2016 lid van het Hof van Discipline.

Lees verder

Bela (drs. B.A.) de Vries

Bela de Vries is psycholoog NIP. Zij heeft in verschillende landen in Europa, het Arabisch schiereiland en Afrika gewoond en gewerkt. Vanaf 2003 tot 2014 heeft zij als mediator en forensisch mediator gewerkt voor rechtbanken en gerechtshoven in Nederland.

Lees verder

Fred (dr. mr. F.) Schonewille

Fred Schonewille is legal family mediator en forensisch mediator, partner in Schonewille & Schonewille Legal Mediation, docent, onderzoeker/ auteur op het terrein van mediation en recht, relatievermogensrecht en erfrecht, hoofdredacteur van tijdschrift Nederlandse Mediation en redacteur van Tijdschrift Conflicthantering.

Lees verder

Jan Willem (mr. J.W.) Loman

Bij ReulingSchutte houdt Jan Willem zich fulltime bezig met zakelijke mediation en met begeleid onderhandelen. Hij richt zich daarbij vooral op geschillen over commerciële contracten en bedrijfsovernames, en op conflicten tussen aandeelhouders/bestuurders, maten/vennoten en met betrekking tot hoger management.

Lees verder

Marc (dr. mr. M.A.) Simon Thomas

Marc Simon Thomas is rechtsantropoloog/rechtssocioloog en universitair docent bij het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging van diezelfde universiteit.

Lees verder

Ron (mr. R.J.C.) Dautzenberg

Ron Dautzenberg is werkzaam voor het ministerie van Financiën/Belastingdienst, in hoofdzaak als conflictdeskundige, onderzoeker en mediator, naast zijn werk als fiscalist en projectmanager

Lees verder

Valentijn (mr. V.M.M.) Crijns MA

Valentijn Crijns MA is werkzaam voor het ministerie van Financiën/Belastingdienst, voorheen als fiscalist, leidinggevende en projectmanager, nu in hoofdzaak als conflictdeskundige en onderzoeker.

Lees verder

Nederland, Rotterdam, 13 April 2015 Foto: Marie Cecile Thijs Kentie Thomas

Denise (mr. D.J.D.) Kentie

Denise Kentie is (overlegscheidings)advocaat, mediator en coach. Zij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en is in januari 1992 beëdigd als advocaat en tot eind jaren ’90 voornamelijk werkzaam geweest in het ondernemingsrecht.

Lees verder

Amber (A.M.) Hornung

Amber Hornung, eigenaar van YUJ verbindt, is sinds 2017 MfN-registermediator. Daarnaast is zij actief als (management)coach binnen de zorg en als vrijwilliger bij BeterBuren.

Lees verder

Hans (drs. H.) Bekkers

Hans Bekkers is beleidsbemiddelaar en faciliteert overheden, bedrijven en groepen burgers bij gezamenlijke projecten. Hij richt zich als MfN-registermediator op geschillen in de ruimtelijke ordening en leefomgeving.

Lees verder

Linda (drs. L.) Reijerkerk

Linda Reijerkerk is directeur van het Centrum voor Conflicthantering, mediator sinds 1997 (MfN- en IMI-registermediator), coach en trainer. Zij ontwikkelde  trainingen met betrekking tot procesbegeleiding, mediation, stakeholder-processen, participatie en coaching.

Lees verder

Josien Roos

Josien Roos heeft ruim 10 jaar ervaring als logopedist en stemcoach en heeft zich gespecialiseerd in de stem, het stemgebruik en eventuele problemen met de stem. Josien Roos is oprichter van Stemspiegel, trainingsbureau voor stem en presentatievaardigheden.

Lees verder

Stella van den Sigtenhorst

Stella van den Sigtenhorst is in 2017 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de HKU in Utrecht. Op dit moment speelt zij in Filosoof, een geestige filosofische jeugdvoorstelling van Gusta Geleijnse.

Lees verder

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.