Top menu

Eva Schutte

Eva Schutte is sinds de afronding van haar rechtenstudie (1984) als advocaat en (1992) als partner, werkzaam geweest binnen de procespraktijk van Van Doorne. Zij was verder jarenlang plv. Rijksadvocaat. Ook was zij een aantal jaren rechter-plaatsvervanger en tot 2016 lid van het Hof van Discipline.

Eva is MfN-registermediator. Zij richt zich volledig op zakelijke mediations, procesbegeleiding en op begeleid onderhandelen bij zakelijke geschillen. Zij is gespecialiseerd in bemiddeling bij conflicten binnen samenwerkingsverbanden in brede zin (onder andere tussen bestuurders, aandeelhouders, binnen maatschappen en toezichthouders-raden van bestuur), handelsconflicten en conflicten in aansprakelijkheids- en verzekeringszaken. Zij heeft veel ervaring met meerpartijen- en groepsmediaton.

Haar werkterrein is breed en bestrijkt naast het bedrijfsleven, de publieke sector, waaronder ministeries, gemeenten en andere overheidsinstellingen, bouw- en vastgoed, de zorg- en de non- profitsector en het (academisch) onderwijs. Als rechtbank-mediator is zij verbonden aan de Rechtbank Amsterdam.

Eva Schutte heeft ruime bestuurlijke ervaring, onder andere bij de Orde van Advocaten en verschillende mediationverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Mediators in de Verzekeringsbranche (NVMV). Verder was zij toezichthouder in het onderwijs. Thans is zij onder meer voorzitter van de Vereniging voor Zakelijke Mediation (ZAM) en lid van het College van Beroep van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators en redacteur van het Tijdschrift Nederlandse Mediation.

Zij heeft een aantal boeken geschreven over mediation en publiceert hierover regelmatig in vakbladen. Ook doceert zij regelmatig over mediation.

Zij is een van de oprichters van ReulingSchutte.

Eva Schutte op LinkedIn

www.reulingschutte.nl

www.vereniging-zam.nl

<<Terug naar overzicht met alle sprekers Mediationcongres 2018

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.