Hur (mr. H.U.R.) Bennik

Hur Bennik is (herstel)mediator en arbeidsrechtjurist.

“In mijn werk zie ik dat men steeds vaker kiest voor mediation om een conflict op te lossen.
Wanneer partijen bereid zijn naar elkaar te luisteren, biedt dat vaak al een opening om te zoeken naar een oplossing. Dat scheelt uiteindelijk veel frustratie, tijd en geld. Daarbij partijen/teams helpen is voor mij als mediator de uitdaging. Mediation is een goed middel om energie te steken in de oplossing van het conflict.
Daarnaast is het op een laagdrempelige manier adviseren over zaken die spelen rond arbeid mijn sterke kant.”

Over mijn achtergrond:
Na een studie rechten heb ik onder meer gewerkt als adviseur en politiek bestuurder in de overheidssector en ook als docent in het hoger onderwijs. Op dit moment werk ik als adviseur en trainer in onder meer de zakelijke dienstverlening.

Ruim 25 jaar ben ik adviseur op het gebied van arbeidsrecht. Dit doe ik bij diverse organisaties in de profit en non-profit sector, zoals MKB, gezondheidszorg en overheid.

Ik ben partner in het landelijk samenwerkingsverband van arbeidsrechtjuristen:  www.arbeidsrechtpraktijk.nl

Sinds 2001 ben ik als mediator actief. Ik ben werkzaam binnen het samenwerkingsverband Mediation Regio Noord (www.mediationregionoord.nl ) en als partner binnen Herstelmediation (www.herstelmediation.nl). Ik ben (tot de zomer van 2018) voorzitter van de Nederlandse Mediatorsvereniging Noord Nederland (NMv-Noord).”

<<Terug naar overzicht met alle sprekers Mediationcongres 2018