Top menu

Mediatorsfederatie Nederland opgericht

De grote landelijke verenigingen van mediators hebben zich verenigd in de ‘Mediatorsfederatie Nederland’. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de organisatie en de professionalisering van het mediatorsberoep. Met als missie de kwaliteit van mediation te bevorderen en namens het mediationveld als gesprekspartner voor de overheid op te treden. De lancering van de federatie vond plaats tijdens het Mediationcongres 2013 op vrijdag 15 november in Utrecht.

Mediationwet

Een belangrijke activiteit van de Mediatorsfederatie Nederland is de wetgevingsadvisering en de vertegenwoordiging van de belangen van mediators in het kader van de op stapel staande mediationwet. De federatie heeft een advies uitgebracht en onderhoudt intensief contact met Tweede Kamerlid Ard van der Steur over deze wet.

Kwaliteitsregister

De Federatie houdt vanaf 1 januari aanstaande het register van mediators en is verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid voor mediation in Nederland. De federatie heeft deze rol overgenomen van het Nederlands Mediation Instituut. Het register is erkend door de Raad voor de Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. De federatie streeft er naar het register de status te geven van wettelijk register.

Deelnemende verenigingen

De verenigingen die zich hebben verenigd in de Mediatorsfederatie Nederland zijn:
◾ Nederlandse Mediatorsvereniging
◾ Nederlands Instituut van Psychologen
◾ Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten
◾ Vereniging GemeenteMediation
◾ Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators
◾ Vereniging van Mediators en Scheidingsbemiddelaars in het notariaat

Binnenkort wordt de website van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) geïntegreerd in een nieuwe website van het MfN-register. Informatie over onderzoeksgegevens op het gebied van mediation, mediationwetgeving en de leerstoel mediation vindt u nog op deze website. Voor informatie over het MfN-register verwijzen wij u graag naar de huidige website van het MfN-register: www.mfnregister.nl

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.