Top menu

Mediation in strafrecht

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is per 1 november 2016 gestopt met de financiering van de pilot met mediation in het strafrecht omdat er geen middelen beschikbaar zijn voor een landelijke uitrol.

De  Mediatorsfederatie Nederland (MfN) betreurt dit besluit van de minister van Justitie en Veiligheid ten zeerste. Dat is te lezen in de brief die de MfN op 24 november 2016 naar de vaste Kamercommissie van Justitie en Veiligheid heeft gestuurd.

Het stopzetten van de financiering en de reacties daarop hebben in verschillende dagbladen gestaan. In dit verband verwijst de MfN u ook naar de brandbrief van de Nederlandse Vereniging van Mediators in Strafzaken (VMSZ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort wordt de website van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) geïntegreerd in een nieuwe website van het MfN-register. Informatie over onderzoeksgegevens op het gebied van mediation, mediationwetgeving en de leerstoel mediation vindt u nog op deze website. Voor informatie over het MfN-register verwijzen wij u graag naar de huidige website van het MfN-register: www.mfnregister.nl

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.